Här hittar du alla skidor ur vårt sortiment. Nedan hittar du beskrivningar utav våra olika skidor. 

Pistskidor - För den som vill åka runt i pistade backar och svänga och carva. Byggda för att gå på kant och utföra skärande svängar. Är mycket vridstyva för att behålla greppet även på hårdare underlag, vilket gör att man kan lita på skidan även i högre fart.

Har en midja från ca 65mm till ca 75mm.

De senaste säsongerna har bredare pistskidor blivit allt vanligare. Man byggerskidor som svänger mycket med bredare midja. Anledningen är att en bredare midja funkar bättre när det blir uppkört, men även i s.k. påsksnö som är som sorbet. Den sjunker inte ner lika mkt och blir därför mer lätthanterlig på ojämnare underlag.

Midja från ca 75-95mm.

Säljes i längder från 10cm kortare än kroppslängd upp till ca 5cm under kroppslängd.

Allmontainskidor - Är tänkta för den som vill köpa en skida som funkar överallt på berget. Lite bredare midja runt 90-110mm, och ganska vridstyva skidor som funkar bra i pisten på hårt underlag, men samtidigt tillräckligt mjuka i flexen för att svälja ojämnheter utanför pisten och uppkörd pist. Skidorna har ofta förstärkningar i metall i skidorna för vridstyvhet. Funkar även hyfsat bra i riktigt mjukt underlag (puder).

Säljes från 10cm under kroppslängd upp till kroppslängd. 

Freerideskidor - Bredare och mjukare skidor som främst är gjorda för att köras utanför pist. Behöver vara mjuka för att svälja ojämnheter och ge lite följsamhet i puder. En hård skida blir svår att hantera i puder.

Säljes från kroppslängd upp till 10cm över kroppslängd.

Föregående123Nästa

Vårt sortiment är betydligt större än det som visas på hemsidan - kontakta oss om du saknar något!