Rekommendationer vid köp av pjäxor online

När det kommer till din skidutrustning är pjäxorna alltid den viktigaste komponenten. Pjäxorna är det som sitter närmast kroppen och är redskapet som för kraften mellan dig och skidorna. Med ett par pjäxor som sitter som de ska tar du din åkning till nästa nivå!

Det finns flera olika typer av alpina pjäxor. Alpinpjäxor som hos oss finns under kategorierna unisexpjäxor & dampjäxor används med fördel av de som håller sig i pisten till större del, men även delvis åker utanför pisten. Hybridpjäxor är pjäxor som kan användas när du vill tura, alltså gå uppför och åka nedför. Hybridpjäxor har även blivit allt vanligare inom friåkning även om du till störst del utför luftburen skidåkning. Juniorpjäxor är enklare pjäxor för barn och ungdomar som inte kräver en lika avancerad pjäxa som vuxna på grund av vikt och/eller erfarenhet.

Vi på Jockes Alpin har en lång erfarenhet av pjäxor, vi som jobbar är lyhörda och har stor kunskap om de olika modeller pjäxor som vi erbjuder. Vi specialiserar oss på bootfitting för att få dina perfekta pjäxor att sitta ännu bättre.

Det är viktigt att du vid köp av pjäxor hittar en pjäxa med lagom längd, bredd och styvhet, och att det är en modell som passar din typ av åkning. Detta kan vara svårt att veta själv, så vi rekommenderar alltid att man besöker butiken eller mailar oss för vägledning genom pjäxköpet så rätt pjäxa når rätt kund.

En normal pjäxutprovning i butiken tar ca 1 timma, detta för att vi ska kunna ge er bästa rådgivning och service under ert besök hos oss.